Rsd do 27 juni 2002 From Hell - Allen en Albert Hughes
BoZ zo 30 juni & di 2 juli 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


De identiteit van Jack The Ripper is een van de grootste mysteries uit de misdaadgeschiedenis. Menig theorie is gelanceerd, maar de ware toedracht zal wel een raadsel blijven.

Victoriaans Londen, 1888. In de sloppen van het Whitechapel-district waart een seriemoordenaar rond. Een aantal jonge prostituees wordt op gruwelijke wijze omgebracht, wat leidt tot grote angst. De drugsverslaafde inspecteur Fred Abberline (Johnny Depp) wordt belast met het onderzoek. Omdat de ingewanden van de hoertjes steeds verwijderd worden, roept Abberline de hulp in van een vooraanstaande dokter, tevens lijfarts van de koninklijke familie. Ook benadert hij de mooie, roodharige Mary Kelly (Heather Graham), een van de bedreigde hoertjes. Hoe dichter Abberline bij de waarheid komt - dankzij visioenen die hij krijgt tijdens het roken van opium - hoe gevaarlijker de situatie wordt voor hem, Mary en haar vriendinnen.

Met hulp van prachtige decors, kostuums en belichting schetsen de tweelingbroers Albert en Allen Hughes een fraai beeld van Londen tijdens de 19de eeuw, compleet met smog, gaslampen en duistere steegjes. In werkelijkheid is de film opgenomen in Praag. Laat u niet afschrikken door de titel From Hell (afkomstig van een aan Jack the Ripper toegeschreven brief); de moorden blijven grotendeels buiten beeld. Bovendien is er in deze gothic-achtige whodunit een belangrijke plaats ingeruimd voor romantiek en een onmogelijke liefde.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
NRC
Parool
Volkskrant
Cinema.nl
Filmkrant

From hell
Verenigde staten, 2001
Productie: Don Murphy en Jane Hamsher
Regie: Allen en Albert Hughes
Scenario: Terry Hayes en Rafael Yglesias
Camera: Peter Deming
Montage: Dan Lebental en George Bowers
Art direction: Martin Childs
Muziek: Trevor Jones
Met: Johnny Depp, Robbie Coltrane, Heather Graham, Ian Holm, Lesley Sharp, Susan Lynch
Kleur, 121 minuten
Distrubutie: Twentieth Century Fox
Kijkwijzer: 16

6 juni 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.