Rsd do 1 & wo 7 mei 2003 Frida - Julie Taymor
BoZ zo 4, ma 5 & di 6 mei
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Bij een tramongeluk raakt de energieke Frida Kahlo (een magnifieke rol van Salma Hayek) in ťťn klap haar beweeglijkheid krijgt. Haar wereld stort in, maar tijdens de herstelperiode, waarin ze aan haar bed gekluisterd is, begint ze langzaam maar zeker haar talent voor tekenen te ontdekken. Wat begint bij simpele vlinders op haar gipsen corset eindigt met een prachtige collectie die haar later tot meest gevierde kunstenares van Mexico maakt en haar tot in Parijs en New York bekendheid brengt.

Tijdens haar woelige leven ontmoet Frida de bekende kunstenaar Diego Rivera (Alfred Molina), waar ze later ook mee trouwt, en wordt ze lid van de communistische partij. Ondanks de typische weergave van Latijns-Amerika (Engels met een accent, gitaarmuziek en Antonio Banderas) en communisme (revolutionaire muurschilderingen, Trotski en nachtelijke discussies in de kroeg), weet Julie Taymor Frida's strijd met haar lichaam en haar vlucht naar een surreŽle wereld, waaruit haar schilderijen voortvloeiden, erg goed te verbeelden. De film werd bekroond met Oscars voor beste muziek en beste make up.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl

Frida
VS/Canada, 2001
Regie: Julie Taymor
Scenario: Rodrigo Garcia, Clancy Sigal, Gregory Nava Productie: Salma Hayek, Roberto Sneider, Sarah Green
Camera: Rodriego Prieto
Montage: Clare Douglas
Art direction: Bernardo Trujillo
Muziek: Elliot Goldenthal
Met: Salma Hayek, Alfred Molina, Valeria Golino e.a.
Kleur, 123 minuten
Distributie: A-Film Distribution

6 april 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.