Roosendaal do 25 nov 2010

Four Lions - Chris Morris

Bergen op Zoom zo 28, ma 29 nov 2010
Etten-Leur wo 1 dec 2010
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Op de rand van de vulkaan rest er niets dan hard te lachen. Vreemd dus dat niemand eerder had bedacht een doldwaze komedie te maken over zelfmoordterroristen. De Britse satiricus Chis Morris kwam op het idee voor zijn film door een verhaal dat hij hoorde over een stel terroristen die een bootje vol explosieven hadden geladen, er zelf bij stapten en vervolgens zonken.

In de vorm van een reality-tv programma volgen we de voorbereidingen en de uitvoering van een aanslag in Londen door een groepje onhandige jihadisten uit Noord Engeland. Vier (eerst waren het er vijf maar er ging iets mis) verwarde geesten, elk met een eigen onderliggend doel. Enorm creatief, maar niet altijd even praktisch bij het in elkaar knutselen van wat je zoal nodig hebt bij een aanslag. Kolder van de bovenste plank, maar altijd met de serieuze achtergrond van het onderwerp scherp in het vizier.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
NRC

Four Lions
Groot-BrittanniŽ 2010, Engels gesproken
Regisseur: Christopher Morris
Acteurs: Benedict Cumberbatch, Julia Davis, Kayvan Novak, Chris Wilson, Darren Boyd, Preeya Kalidas, Riz Ahmed
Speelduur: 101 minuten

14 nov 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.