Rsd do 15 mrt 2001 Flawless - Joel Schumacher
BoZ ma 19 mrt 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


De naam Philip Seymour Hoffman zal u misschien nog niet zoveel zeggen, maar zijn gezicht kent u ongetwijfeld dankzij memorabele vertolkingen. Zo speelde hij de zorgzame verpleger in Magnolia en de vriend die alles doorhad in The Talented Mr. Ripley. Ook was hij te zien in Happiness, Boogie Nights en The Big Lebowski. In Flawless staat hij in zijn eerste echte hoofdrol tegenover niemand minder dan Robert de Niro.

De extravagante transseksueel 'Busty Rusty' (Hoffman), de moeder van een groep mooie, jonge drag queens en de gepensioneerde bewaker Walt Koontz (De Niro) wonen in hetzelfde appartement in New York tegenover elkaar. De ultramannelijke oud-politieman ergert zich dood aan die vent in zijn jurk met zijn zingende vriendenclubje, dat bestaat uit al even extraverte verkleednichten. Door een beroerte getroffen, raadt een arts Koontz aan om zanglessen te nemen, zodat zijn spraakvermogen weer hersteld wordt. De enige zangleraar die dichtbij woont, is de door hem zo gehate zingende buurman.

Beide acteurs doen niet voor elkaar onder en zorgen voor het nodige vuurwerk in deze bij momenten aangrijpende film. De twee personages mogen dan in totaal verschillende werelden leven, door hun isolement en hun anders zijn zitten ze in hetzelfde schuitje.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Filmkrant

Flawless
Verenigde Staten, 1999
Productie: Joel Schumacher, Neil Machlis, Jane Rosenthal
Regie: Joel Schumacher
Scenario: Joel Schumacher
Camera: Declan Quinn
Montage: Mark Stevens
Muziek: Bruce Roberts
Met: Robert De Niro, Philip Seymour Hoffman, Barry Miller, Wilson Jermaine Heredia, Nashom Benjamin
Kleur, 112 minuten
Distributie: A-Film Distribution

11 februari 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.