Rsd wo 25 apr 2001 The Five Senses - Jeremy Podeswa
BoZ di 24 apr 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


In Canada worden uitzonderlijk mooie en originele films gemaakt. De komende drie maanden kunt u genieten van drie prachtige Canadese films van opmerkelijke cineasten, te beginnen met het gevoelige The Five Senses van Jeremy Podeswa.

Het verhaal is opgebouwd rond vijf mensen die elk een speciale band hebben met een bepaald zintuig. Zo is er de masseuse Ruth, die na het overlijden van haar man vervreemd raakt van zichzelf en van haar dochter Rachel, die op haar beurt vol verlangen naar vrijende stelletjes gluurt. De interieurverzorger Robert is op zoek naar de ware Jacob, en laat zich daarbij leiden door zijn reukzin. Verder komt oogarts Richard in beeld, die net te horen heeft gekregen dat hij binnenkort doof wordt. Rona verkoopt prachtig versierde taarten, die echter nergens naar smaken.

In knap door elkaar verweven verhaallijnen toont Podeswa hoe moeilijk het is een relatie op te bouwen en hoe angsten, wantrouwen en onzekerheden een relatie kunnen verstoren. Tegelijkertijd brengt hij een prachtige ode aan de liefde en het leven. Het resultaat is een film vol pakkende emoties, humor en hoop. Op het filmfestival van Toronto werd The Five Senses uitgeroepen tot Beste film van het jaar.

Officiële site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Filmkrant

The five senses
Canada, 1999
Productie: Camelia Frieberg, Jeremy Podeswa
Regie/scenario: Jeremy Podeswa
Camera: Gregory Middleton
Montage: Wiebke von Carolsfeld
Geluid: Philip Stahl
Art direction: Taavo Soodor
Muziek: Alex Pauk, Alexina Louie
Met: Mary-Louise Parker, Philippe Volter, Gabriel Rose, Daniel MacIvor, Nadia Litz, Molly Parker, Marco Leonardi
Kleur, 105 minuten
Distributie: Cinemien

17 maart 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.