Roosendaal wo 26 jan 2011

Five Minutes of Heaven - Oliver Hirschbiegel

Bergen op Zoom ma 24 jan 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Het is 1975. The Troubles bereiken in Noord-Ierland hun hoogtepunt, maar daar heeft de ellfjarige Joe Griffin weinig mee te makken. Hij wil gewoon voetballen. Tot Joe's broer, een IRA-lid, door zijn hoofd wordt geschoten waar hij bij staat. De dader, Alistair Little, junior lid van de UVF, vlucht, maar belandt uiteindelijk in de gevangenis. Na 12 jaar komt hij als herboren vrij. Hij geeft lezingen over zijn vroegere daden en behaalt succes met zijn berouw. Maar Joe heeft nooit rust gevonden. Zijn moeder heeft hem al die jaren verweten dat hij niet ingreep. In haar ogen heeft Joe zelf zijn grote broer vermoord. Ruim dertig jaar later worden de mannen ter ere van een televisieprogramma herenigd. Alistair is van plan zijn excuses aan te bieden. Maar de hevig getraumatiseerde Joe is heel wat anders van plan.

Regisseur Oliver Hirschbiegel brak door met Das Experiment en vestigde voor goed zijn naam met Der Untergang. Voor Five Minutes of Heaven kreeg hij de grootste Ierse filmsterren toebedeeld: Liam Neeson (Kinsey) en James Nesbitt (Bloody Sunday). Ook onze favoriete Roemeense actrice Anamaria Marinca (4 maanden, 3 weken & 2 dagen) speelt mee.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
NRC

Five Minutes of Heaven
VK/Ierland 2009, Engels gesproken
Regisseur: Oliver Hirschbiegel
Acteurs: Liam Neeson, James Nesbitt, Anamaria Marinca
Scenario: Guy Hibbert
Producer: Stephen Lee Wright, Eoin O'Callaghan
Camera: Ruairi O'Brien
Montage: Hans Funck
Speelduur: 90 minuten

ma 20 dec 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.