Rsd do 2 dec 2004 La finestra di fronte - Ferzan Ozpetek
BoZ ma 6 dec
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Van de Turks/Italiaanse regisseur Ferzan Ozpetek vertoonden we vorige maand nog Le fate ignoranti. Eerder maakte hij de pareltjes Harem Suare en Hamam, il Bagno Turco. Met La finestra di fronte heeft hij zichzelf overtroffen. Het gaat om een romantisch drama, innemende mensen met herkenbare twijfels, een meeslepend verhaal met een dubbele bodem en ontroerende levenslessen. Bovendien zit La finestra di fronte vol mooie, sfeervolle beelden.

Na negen jaar huwelijk is Giovanna uitgekeken op haar man, de goedzak Filippo. Ook het werk in een kippenslachterij maakt haar neerslachtig. Wat is er nu van haar leven terechtgekomen? Verlekkerd bespiedt ze de jonge buurman aan de overkant. Giovanna is het spoor bijster, net als de demente bejaarde, die haar man Filippo op een dag mee naar huis neemt en onderdak biedt. Giovanna raakt geÔntrigeerd door zijn verwarde verhalen en de tatoeage op zijn arm. Zij ontdekt steeds meer.

La finestra di fronte (Het raam aan de overkant) won vijf Italiaanse filmprijzen (Donatello Awards), waaronder die voor beste film, beste actrice en beste acteur voor de prachtige rol van Massimo Girotti als bejaarde man. Hij overleed daags na de opnamen.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

La finestra di fronte
Italië, Engeland, Turkije, Portugal, 2003
Productie: Tilde Corsi, Gianni Romoli
Regie: Ferzan Ozpetek
Scenario: Ferzan Ozpetek, Gianni Romoli
Camera: Gianfilippo Corticelli
Montage: Patrizio Marone
Art direction: Andrea Crisanti
Muziek: Andrea Guerra
Met: Giovanna Mezzogiorno, Massimo Girotti, Raoul Bova, Filippo Nigro, Serra Yilmaz
Kleur, 106 minuten
Distributie: Cinemien

3 november 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.