San Fernando Valley, 1973. De vijftienjarige Gary Valentine (Cooper Hoffman) leert tijdens het maken van de jaarlijkse schoolfoto de tien jaar oudere Alana (Alana Haim) kennen en is gelijk smoorverliefd op haar. Alana vindt hem te jong, maar raakt wel geïntrigeerd door hem. Gary, een voormalig kindster, is namelijk een ambitieuze, ondernemende tiener die overal kansen ziet en zich nergens door laat tegenhouden. Of hij nu waterbedden of flipperkasten verkoopt. Alana mag dan wel tien jaar ouder zijn, ze is een stuk minder zeker over de invulling van haar leven. Ze besluit zijn zakenpartner te worden. Het begin van een avontuurlijke reis, maar altijd is de wederzijdse aantrekkingskracht voelbaar.

— NRC
"rijke, nostalgisch vlinderende romantische komedie" "Dit is jonge liefde, gecompliceerd, dromerig, hoopvol en in een zachtwazig kleurenpalet van de jaren zeventig."

— de Volkskrant
"Anderson heeft iets heerlijk luchtigs bereid'" "Een film over liefde, vriendschap en nog veel meer – het scenario is een hoogstandje van freewheelende vertelkunst: nooit weet je wat er gaat gebeuren, een dag kan eindigen met een motorstunt, op het politiebureau of gewoon thuis voor de tv."

— VPRO Cinema
"Regisseur Paul Thomas Anderson keert in dit heerlijk zigzaggende, komische coming-of-age-drama opnieuw terug naar zijn eigen jeugd in LA, zoals hij eerder al deed in films als Boogie Nights, Magnolia en Inherent Vice"

Bergen op Zoom

  • zo 3 apr 2022, 11:15 uur
  • di 5 apr 2022, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 31 mrt 2022, 20:30 uur
  • zo 3 apr 2022, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 3 apr 2022, 11:15 uur
  • wo 6 apr 2022, 20:30 uur


VS 2021, Engels

Regie: Paul Thomas Anderson

Scenario: Paul Thomas Anderson

Met: Alana Haim, Cooper Hoffman, Bradley Cooper, Sean Penn, Tom Waits, Benny Safdie

Speelduur: 134 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website