Rsd wo 17 nov 2004 Le fate ignoranti - Ferzan Ozpetek
BoZ zo 14 nov
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Je man verliezen na een gelukkig huwelijk is al erg genoeg, maar hoe moet je reageren als je geliefde verongelukt en je ontdekt dat hij een geheim dubbelleven leidde?

De treurende Antonia uit Rome komt erachter dat een schilderij van haar man, met daarop een afbeelding van de 'onwetende feeën' uit de titel, een geschenk was van een mannelijke geliefde. Om uit haar diepe depressie te geraken, zoekt de weduwe de geheime minnaar op. Dan blijkt dat manlief er een complete homoseksuele vriendenkring op nahield, die in al haar uitbundigheid en onderlinge solidariteit lijkt te zijn weggelopen uit een film van Pedro Almodóvar, van wie we deze maand La mala educación vertonen.

Ferzan Ozpetek, een Turkse filmmaker die al jaren woont en werkt in Rome, heeft een goed oog voor menselijke verhoudingen. Net als in zijn succesvolle drama Hamam: il bagno Turco, verleidt Ozpetek de kijker met een kalm tempo en rake observaties om even wat tijd door te brengen met zijn liefdevol geschilderde personages. Le fate ignoranti won belangrijke Italiaanse filmprijzen. Ferzan Ozpetek is een naam om te onthouden: zijn nieuwste, eveneens veelbekroonde film Il finistre di fronte is op 2 december te zien in Roosendaal en op 6 december in Bergen op Zoom.

Internet Movie DataBase
Cinemien Gaytour

Le fate ignorante
Italië/Turkije, 2001, 106 minuten
Regie: Ferzan Ozpetek
Scenario: Ferzan Ozpetek en Gianni Romoli
Productie: Tilde Corsi en Gianni Romoli
Camera: Pascal Marti
Muziek: Andrea Guerra, Joan Baez
Met: Margherita Buy, Stefano Corsi, Serra Yilmaz, Gabriel Garco, Erika Blanc

8 oktober 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.