Rsd wo 24 juli 2002 Fast Food, Fast Women - Amos Kollek
BoZ di 23 juli 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 Schrale seks, eenzaamheid en door hormonen opgejaagde bejaarden. Het zijn de ingrediŽnten van Fast Food, Fast Women, inmiddels de derde film van de IsraŽlische regisseur Amos Kollek die zich afspeelt in het hectische New York met in de hoofdrol zijn muze Anna Thomson.

Kollek, die naam maakte met een documentaire over zijn vader Teddy, de beroemde oud-burgemeester van Jeruzalem, is gefascineerd door Anna Thomson. Deze blonde, rondborstige actrice, bekend van onder meer de western Unforgiven, speelde al de hoofdrol in zijn films Sue en Fiona. Beide keren kroop Thomson in de rol van een eenzame, tobbende vrouw. Ook ditmaal speelt ze een eenzame vrouw, de labiele serveerster Bella, die moet sappelen in New York om aan de kost te komen en op zoek is naar liefde. De toon van Fast Food, Fast Women is echter heel anders dan Sue, de film die we eerder vertoonden. Ging het toen om een tragisch-realistisch portret in een kil en koud New York, Fast Food Fast Women is een komedie in een zomers, lichtvoetig New York. Thomson alias Bella loopt zwetend rond op hoge hakken, in veel te korte jurkjes. Ze wordt op de hielen gezeten door haar moeder, die het maar niets vindt dat haar 35-jarige dochter nog zonder man zit. Een blind date moet uitkomst bieden, vindt moeders. Zo waar, het blijkt een leuke jongen te zijn.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Trouw
Telegraaf
De Volkskrant
NRC Handelsblad
Filmkrant

Fast food, fast women
Verenigde Staten, 2000
Productie: Hengameh Panahi
Regie en scenario: Amos Kollek
Camera: Jean-Marc Fabre
Montage: Sheri Bylander
Art direction: Stacey Tanner
Muziek: David Carbonara
Met: Anna Thomson, Jamie Harris, Louise Lasser, Robert Modica, Lonnette McKee
Kleur, 96 minuten
Distributie: Cinemien
Kijkwijzer: AL

6 juni 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.