Rsd wo 12 nov 2003  tre et avoir - Nicolas Philibert
BoZ di 11 nov
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Een simpele documentaire over een klein Frans plattelandsschooltje die miljoenen Europeanen in het hart weet te raken. Wat is daar het geheim van?

In zijn schooltje in het hart van de Auvergne staat "meneer" Georges Lopez al 20 jaar voor de klas. Hij is directeur, kleuterjuf, meester en gymleraar tegelijk van 13 leerlingen die in leeftijd variŽren van 4 tot 12 jaar. Hij woont boven de school en blijft tussen de middag ook met de kinderen over. Regisseur Philibert volgt de klas van december tot aan de zomervakantie. De camera registreert slechts: de dagelijkse gang van zaken in de school en het mooie landschap daarbuiten. De meneer heeft de rust en de wijsheid van Sinterklaas, de kinderen zijn onweerstaanbaar. In deze tijden van mammoetscholen, leerfabrieken en overvolle klaslokalen is het een verademing om te zien hoe hier onderwijs wordt genoten en hoe de kinderen geholpen worden in hun groei naar volwassenheid.

Philibert, die al langer een film over leerprocessen bij kinderen wilde maken werd voor  tre et avoir beloond met de European Film Award voor beste documentaire. Een must voor iedereen die hart voor het onderwijs heeft.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

 tre et avoir
Frankrijk, 2002
Productie: Gilles Asndoz, Maia Films, Les Films d'Ici
Regie en scenario: Nicolas Philibert
Camera: Nicolas Philibert, Katell Djian, Laurent Didier
Montage: Nicolas Philibert
Muziek: Philippe Hersant
Kleur, 104 minuten
Distributie: Contact Film

6 oktober 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.