Rsd do 27 jan 2005 Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Michel Gondry
BoZ ma 31 jan
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Fans van scenarist Charlie Kaufman opgelet! Eerder vertoonden we Being John Malkovich, Confessions of a Dangerous Mind en Adaptation. Alledrie films die met hoofd, hersenen, dan wel hersenspinsels te maken hadden. Eternal Sunshine of the Spotless Mind is er weer zo een.

De relatie van Joel (Jim Carrey) en Clementine (Kate Winslet) is stukgelopen. Joel is er kapot van, maar Clementine komt er verbazingwekkend snel bovenop. Ze heeft Joel uit haar geheugen laten wissen. Als Joel dit per ongeluk te weten komt, zit er maar één ding op: zijn eigen geheugen ook laten bewerken om Clementine te vergeten. De basis van het verhaal lijkt niet zo ingewikkeld, maar Kaufman kennende komt het publiek er niet zo makkelijk mee weg. Gebeurtenissen van voor Joels behandeling worden voortdurend versneden met wat er tijdens en na zijn behandeling gebeurt. Uiteraard alles behalve chronologisch. Maar voor de echte Kaufmanfan is er altijd wel een manier om zijn complexe verhalen te lezen…

Naast het fantastische script wordt de film gedragen door een ijzersterke cast. Een meesterrol voor comedy koning Jim Carrey (voor het laatst bij Cinema Paradiso te zien in The Truman Show, alweer ruim vijf jaar geleden), ondersteund door Kate Winslet, Tom Wilkinson (The Full Monty, Girl with a Pearl Earring) en hobbit Elijah Woods. Deze film mag u niet missen.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Verenigde Staten, 2004
Productie: Anthony Bregman, Steve Golin
Regie: Michel Gondry
Scenario: Charlie Kaufman
Camera: Ellen Kuras
Montage: Valdís àskarsdóttir
Art direction: Dan Leigh
Muziek: Jon Brion
Kleur, 108 minuten
Met: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Elijah Wood, Mark Ruffalo, Tom Wilkinson
Distributie: A-Film

10 december 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.