Rsd wo 17 dec 2008

Estomago - Marcos Jorge

BoZ di 16 dec 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De wat sullige Nonato strandt zonder geld in de grote stad. Platzak, dus kan hij zelfs niet voor de vette hap in het cafetaria van Zulmiro betalen. Voor straf moet hij de zaak schoonmaken. Gelukkig raakt hij door deze gebeurtenis aan een baantje en geholpen door zijn kooktalent klimt hij aardig op. Onder de hoede van een echte kok leert hij de fijne kneepjes van het vak en de toekomst lacht hem toe. Toch komen we diezelfde Nonato in de gevangenis tegen. Een harde wereld en geen plaats voor zo'n goeierd. Hoe bracht het lot hem hier en kan zijn kookkunst hem ook hier van pas komen?

Twee verhaallijnen lopen voortdurend door elkaar en laten lang open hoe de verschillende gebeurtenissen in elkaar passen. Deze kostelijke fabel over macht, seks en eten was dť hit van het jaar in BraziliŽ en viel ook bijzonder in de smaak op het Filmfestival Rotterdam. Regisseur Marcos Jorge woonde jarenlang in ItaliŽ en deed daar zijn liefde voor de gastronomie op. Eten en film: altijd een gouden combinatie. Zeker in deze tijd van het jaar.

Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Estomago
Brazilië, 2007, Portugees gesproken
Productie: Marco Cohen, Cláudia da Natividade, Fabrizio Donvito
Regie: Marcos Jorge
Scenario: Fabrizio Donvito
Camera: Toca Seabra
Montage: Luca Alverdi
Art direction: Jussara Perussolo
Muziek: Giovanni Venosta
Met: João Miguel, Fabiula Nascimento, Babu Santana
Speelduur: 100 minuten

11 nov 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.