Rsd do 10 apr 2008

Ensemble c'est tout - Claude Berri

BoZ zo 13, di 15 apr 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Audrey Tautou (Amélie) schittert in een aangename feelgoodfilm van de oude meester Claude Berri (Jean de Florette, Monon des sources), vorig jaar een groot bioscoopsucces in Frankrijk. Tautou speelt Camille, een armoedig schoonmaakstertje. Ze woont op een karig zolderkamertje. Als ze ziek wordt vangt haar neurotische, dandy-achtige benedenbuurman Philibert haar op. Hij deelt zijn appartement met Franck, een stoere kok met een klein hartje, die aanvankelijk stug reageert op de aanwezigheid van Camille. Ze hebben echter veel met elkaar gemeen, en dat schept een band. Zo zijn ze allebei afkomstig uit een gebroken gezin. Franck werd opgevoed door zijn oma, voor wie hij gaat zorgen als ze een ongeluk krijgt.

Hoewel Ensemble c'est tout stevig in de traditie staat en zelfs wat nostalgisch aandoet, geeft de film tevens een treffend hedendaags tijdsbeeld. De in warme kleuren gehulde verfilming van het gelijknamige boek van Anna Gavalda is een hartverwarmend pleidooi voor naastenliefde en medemenselijkheid.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Ensemble c'est tout
Frankrijk, 2007
Productie: Claude Berri, Pierre Grunstein, Nathalie Rheims
Regie en scenario: Claude Berri
Camera: Agnès Godard
Montage: François Gédigier
Art direction: Laurent Ott, Hoang Thanh At
Met: Audrey Tautou, Guillaume Canet, Laurent Stocker, Françoise Bertin
Speelduur: 97 minuten

10 feb 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.