Rsd wo 16 nov 2005 Enduring Love - Roger Michell
BoZ ma 14, di 15 nov 2005
di met lezing van Jan Salden
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Cinema Paradiso doet mee aan een provinciaal festival over literatuurverfilmingen met deze bewerking van het boek van Ian McEwan, in het Nederlands vertaald als Ziek van liefde. McEwan is een ware onderzoeker van de menselijke geest, waarbij hij messcherp de reacties van mensen op indringende gebeurtenissen analyseert.

Boek en film beginnen met een buitengewoon spectaculaire openingsscène. Op het moment dat leraar Joe (Daniel Graig, in het boek is hij journalist) zijn vriendin (Samantha Morton) ten huwelijk wil vragen in het park, daalt er een luchtballon neer. Vier mannen, onder wie Joe, rennen naar de ballon en grijpen zich vast, met dramatische gevolgen. Joe raakt erdoor in een emotionele crisis, waarbij een belangrijke rol gespeeld wordt door de godsdienstfanaat en zwerver Jed (Rhys Ifans). Deze Jed was ook bij het ballonincident aanwezig. Hij krijgt een merkwaardige band met Joe, die het verhaal doet ontpoppen in een fenomenale psychologische thriller over de liefde. Enduring Love, van de regisseur van The Mother en ook Notting Hill, is een film waar veel over te vertellen valt. Dat gebeurt in Bergen op Zoom op dinsdag 15 november in de vorm van een lezing door Jan Salden, voorafgaand aan de vertoning van de film. Niet te missen voor de liefhebber van de betere literatuur en/of film.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Enduring Love
Engeland, 2004, Engels gesproken
Productie: Kevin Loader
Scenario: Ian McEwan, Joe Penhall
Regie: Roger Michell
Camera: Haris Zambarloukos
Montage: Nicolas Gaster
Art direction: Emma MacDevitt
Met: Daniel Graig, Samantha Morton, Rhys Ifans, Alexandra Aitken, Susan Lynch
Speelduur: 100 minuten
Distributie: A-Film

11 okt 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.