Rsd wo 8 okt 2008

Empties - Jan SverŠk

BoZ zo 5, di 7 okt 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Na jaren voor de klas gestaan te hebben besluit Josef vervroegd met pensioen te gaan. De koek is op. Hij heeft geen zin om de hele dag thuis bij zijn vrouw te zitten en zoekt een baantje. Uiteindelijk belandt hij bij de lege flessen inname van een supermarkt, waar hij al snel de show steelt met zijn droge humor, charme en energie. Josef geniet: dat was in het onderwijs wel anders. Voor collega's en klanten wordt hij een gewaardeerd vraagbaak en hulpverlener. Voor hem betekent het dat hij op zijn oude dag eindelijk ondervindt waar het in het leven echt om draait. Dit gaat wel ten koste van de relatie met zijn Eliöka, want zij voelt zich meer en meer op een zijspoor gezet. Hun 40ste huwelijksdag nadert snel en het is de bedoeling dat een en ander toch op een feestelijke wijze wordt gevierd.

Empties speelt zich af in het prachtige Praag en is van de hand van dezelfde regisseur waar wij eerder het onvergetelijke Kolya van vertoonden, indertijd goed voor de buitenlandse Oscar. Vader Zdenek SverŠk schreef het scenario en speelt de hoofdrol in dit juweeltje.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Empties
Tsjechië/Groot Brittannië, 2007, Tsjechisch gesproken
Productie: Eric Abraham, Jan Sverák
Regie: Jan Sverák
Camera: Vladimír Smutny
Scenario: Zdenek Sverák
Montage: Alois Fisárek
Art Direction: Jan Vlasák
Muziek: Ondrej Soukup
Met: Zdenek Sverák, Tatiana Vilhelmová, Daniela Kolárová

16 sept 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.