Rsd do 20 mrt 2003 L'emploi du temps - Laurent Cantet
BoZ ma 24 mrt 2003
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Vincent lijkt op het oog een gelukkig leven te leiden. Een beetje kleurloos, maar met een liefhebbende vrouw, kinderen, vrienden en een onduidelijke doch goedverdienende baan als bedrijfsconsultant. Als hij ontslagen wordt, verzwijgt hij dit voor zijn omgeving. Hij rijdt maar wat door het land rond en brengt de nacht door op parkeerplaatsen om een bestaan als drukbezet kostwinner te veinzen. Als hij een carrièresprong naar de VN in Genève verzint, moet hij zelfs de hele week van huis. Omdat er toch geld op tafel moet komen, raakt hij steeds verder verstrikt in leugens en bedrog. Het bij elkaar liegen van zijn dubbelleven wordt een dagtaak op zich.

Laurent Cantet heeft vaker het thema werk en de manier waarop werk de moderne mens beïnvloedt als onderwerp van zijn films. Vorig jaar vertoonden we het indringende Ressources humaines, waarin een student bedrijfskunde tijdens zijn stage gedwongen wordt mee te werken aan het ontslag van zijn vader. Hoofdrolspeler Aurélien Recoing zet met zijn mateloos liegen en zijn keurig middenklasse uiterlijk een prachtige rol neer, waarbij hij naast verbijstering over zijn gedraai toch sympathie bij de kijker oproept. De film won in september 2001 de hoofdprijs in de nieuwe categorie Cinema del Presente op het festival van Venetië.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

L'emploi du temps
Frankrijk, 2001
Productie: Caroline Benjo
Regie: Laurent Cantet
Scenario: Laurent Cantet, Robin Campillo
Camera: Pierre Milon
Montage: Robin Campillo
Art direction: Romain Denis
Muziek: Jocelyn Pook
Met: Aurélien Recoing, Karin Viard, Serge Livrozet, Jean-Pierre Mangeot, Monique Mangeot
Kleur, 132 minuten
Distributie: A-Film

9 februari 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.