Rsd do 9 juni 2005 El Abrazo Partido - Daniel Burman
BoZ ma 13 juni 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Ariel is een zoekende twintiger, die zijn moeder helpt in haar lingeriezaak in een winkelgalerij in Buenos Aires. Zijn grootouders zijn ooit vanuit Polen naar ArgentiniŽ geŽmigreerd om aan de Holocaust te ontsnappen. Ariel probeert daarom een Pools paspoort te regelen om zo toegang tot Europa te krijgen. Maar hij wil meer. Hij wil weten waarom zijn vader zo snel na zijn geboorte verdween naar IsraŽl en waarom dit zijn moeder en zijn broer onverschillig laat.

El abrazo partido (De gebroken omhelzing) heeft het publiek vanaf de eerste seconde in de greep dankzij de dromerige, sympathieke hoofdpersoon die op zoek is naar zijn identiteit. Ook is de film op zijn tijd erg amusant, vooral als hij de kleine wereld van de winkelgalerij schetst vol interessante personages die elk hun bescheiden droom nastreven.

Op het filmfestival van Berlijn maakte de 30-jarige schrijver/regisseur Daniel Burman furore met El abrazo partido. De film kreeg de Zilveren Beer en hoofdrolspeler Daniel Hendler werd gekroond tot beste acteur. De Filmkrant: "Rake film."

OfficiŽle homepage (frans)
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

El Abrazo Partido
ArgentiniŽ, Frankrijk, ItaliŽ, Spanje 2004
Speelduur: 99 minuten
Regisseur: Daniel Burman
Scenario:Marcelo Birmajer en Daniel Burman
Met: Daniel Hendler, Adriana Aizemberg, Jorge D'ElŪa, Sergio Boris

16 mei 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.