Rsd wo 20 okt 2004 Les égarés - André Téchiné
BoZ ma 18 okt
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Emmanuelle Béart speelt haar hele leven al sensuele vrouwenrollen. Regisseur André Téchiné, die er om bekendstaat steracteurs tot topprestaties te brengen, heeft haar in zijn nieuwe film voor het eerst in een heel andere rol gecast.

In Les égarés (De verdwaalden) is zij een keurige onderwijzeres, een jonge oorlogsweduwe anno 1940. Net als vele anderen ontvlucht deze Odile de stad, samen met haar twee kleine kinderen. In de chaos van een Duits bombardement worden ze op sleeptouw genomen door de zestienjarige Yvan. Ze vinden onderdak in een leegstaande villa. De mysterieuze, primitieve Yvan blijkt heel wat beter toegerust voor de jungle van een leven in oorlogstijd dan de keurige Odile.

De kwetsbaarheid van de beschaving is een actueel thema, dat niet alleen in het verhaal wordt uitgewerkt, maar ook fraai verbeeld wordt met kleurcontrasten en beeldtechnieken. Daarnaast is Les égarés vooral ook gewoon een mooi verzorgde film, met een aantal beklemmende momenten. Subtiliteit is daarbij troef. Laat dat maar aan Téchiné over, van wie we eerder Ma saison préférée en Les roseaux sauvages vertoonden.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Les égarés
Frankrijk/Engeland, 2003
Productie: Jean-Pierre Ramsay-Levi
Scenario: Gilles Taurand, André Téchiné
Regie: André Téchiné
Camera: Agnès Godard
Montage: Martine Giordano
Muziek: Philippe Sarde
Met: Emmanuelle Béart, Gaspard Ulliel, Grégoire Leprince-Ringuet, Clémence Meyer
Distributie: Paradiso Entertainment

24 september 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.