Rsd wo 26 mrt 2008

Eastern Promises - David Cronenberg

BoZ zo 23, ma 24 mrt 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Regisseur David Cronenberg zal wel altijd geassocieerd blijven met ontploffende hoofden (Scanners) en reusachtige vliegen (The Fly). Maar de laatste jaren maakt Cronenberg een stuk toegankelijker films dan de genoemde cult-horror films. In Eastern Promises werken Cronenberg en Viggo Mortensen (Lord of the Rings) na het ijzersterke A History of Violence voor de tweede keer samen.
Eastern Promises draait om de onverschrokken Nikolai (Mortensen), een mysterieus lid van de Russische mafia. Als zijn pad kruist met dat van Anna (Naomi Watts) wordt zijn perfecte leventje verstoord. Anna stuit in haar baan als verpleegster namelijk op bewijsmateriaal tegen de mafiafamilie van Nikolai. Deze krijgt vervolgens de opdracht Anna uit de weg te ruimen, maar Nikolai weet de opdracht niet te voltooien. Dan begint ook de jacht op hem.

De rol van Nikolai wordt met verve door Mortensen gespeeld en dat leverde hem onlangs zijn eerste Oscar-nominatie op voor beste acteur. Verder is deze film gewoon een keihard gangsterepos, maar dan ŗ la David Cronenberg: met een twist!

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Eastern Promises
VS/GB, 2007, Engels gesproken
Regie: David Cronenberg
Scenario: Steve Knight
Camera: Peter Suschitzky
Montage: Ronald Sanders
Art direction: Carol Spier
Muziek: Howard Shore
Met: Viggo Mortensen, Naomi Watts, Vincent Cassel, Armin Muehler-Stahl
Speelduur: 100 minuten

15 feb 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.