Bergen op Zoom ma 6 okt 2014

Eastern Boys - Robin Campillo

Roosendaal wo 8 okt 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


U weet het, als u door het Gare du Nord loopt kunt u uw tas maar beter goed in de gaten houden. Hele bendes Oost-Europese zakkenrollers zijn er actief. Op een of andere manier is de vijftiger Daniel (Olivier Rabourdin, Des hommes et des dieux), een nette man in pak, type ambtenaar, geïntrigeerd door de boefjes. Zijn blik volgt ze door het hele station. Op de benedenverdieping spreekt hij een van de jongens aan. Marek heet hij, en hij belooft de volgende dag bij Daniel langs te komen. Zijn prijs is vijftig euro.

Als er de volgende dag wordt aangebeld blijkt het niet Marek maar de rest van de bende te zijn die langs komt. In een bloedstollende scène wordt Daniels hele appartement leeggehaald, zonder dat hij iets anders kan doen dan toekijken. Schuldbewust komt Marek later langs om zijn excuses aan te bieden en aan zijn seksuele belofte te voldoen, en de twee ontwikkelen een bijzondere relatie. Langzaam maar zeker begint Daniel Marek als zoon te zien, in plaats van als minnaar. Hij ontfermt zich over de jongen en probeert hem te redden uit de bende.

Internet Movie Database
Filmkrant
Cinema.nl

Eastern Boys
Frankrijk 2013, Frans/Engels/Russisch gesproken
Regie en scenario: Robin Campillo
Camera: Jeanne Lapoirie
Montage: Robin Campillo
Acteurs: Olivier Rabourdin, Kirill Emelyanov, Daniil Vorobyov, Edéa Darcque
Speelduur: 128 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.