Rsd do 19 jun 2008

Earth - Alastair Fothergill & Mark Linfield

BoZ zo 22, ma 23 jun 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Zo'n 5 miljard jaar geleden werden we getroffen door een grote asteroÔde waardoor de aarde net genoeg kantelde ten opzichte van de zon om levensvatbaar te worden. We zijn dus de "gelukkige planeet".
De filmversie van de veelbekroonde miniserie Planet Earth. is de duurste liefdesverklaring aan moeder aarde ooit, en misschien wel de laatste kans om sommige van de mooiste dieren van de wereld in het wild te zien. Een vol jaar worden de seizoenen gevolgd met in de hoofdrol o.a. ijsberen, walvissen, kariboes en olifanten.

Een heel andere aanpak natuurlijk dan die van Al Gore, maar wel met dezelfde achterliggende boodschap: wees zuinig op wat je hebt. De makers verdienden hun sporen bij de BBC en Discovery channel en maakten eerder Deep Blue en The Blue Planet. Meer dan 30 camerateams deden er 5 jaar over. De mogelijkheden waren onbeperkt: extra lange zoomlenzen, high speed camera's en infrarood. Men bereisde de hele planeet, filmde op meer dan 200 locaties, op grote hoogte en diep onder water. Het is natuurlijk fantastisch om deze adembenemende natuurbeelden een keer op het grote scherm te kunnen bewonderen.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Earth
Engeland/Duitsland, 2007, Engels gesproken
Productie: Alix Tidmarsh, Sophokles Tasioulis
Regie: Alastair Fothergill, Mark Linfield
Camera: Justin Maguire, Didier Noiret, Andrew Penniket e.a.
Scenario: Leslie Megahey, Alastair Fothergill, Mark Linfield
Montage: Martin Elsbury
Muziek: George Fenton
Stem: Patrick Stewart
Speelduur: 99 minuten

15 feb 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.