Rsd do 24 jan 2008

Duska - Jos Stelling

BoZ ma 28 jan 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Bob (Gene Bervoets, Gentse Waterzooi, Sextet) is een eenzame grijze man, maar zijn leven is overzichtelijk. Hij is scenarioschrijver, verslaafd aan films (komt goed uit, want hij woont tegenover een bioscoop) en verliefd op het eeuwig kauwgom kauwende meisje dat de kaartjes verkoopt. Maar het meisje (Sylvia Hoeks, Gooische Vrouwen, Vuurzee) heeft een vriend op een motor. Als Bob eindelijk vooruitgang boekt met het meisje en haar uitnodigt in zijn appartement staat ene Duska ineens voor de deur. Deze bijzondere Rus komt zijn 'beste vriend Bob' opzoeken en is niet van plan gauw op te stappen.
Duska is Stellings elfde film en werd geďnspireerd door de vele Russische filmfestivals die hij in de loop der jaren bezocht. Stelling werkte zo'n 8 jaar aan de film en leverde er meteen de Nederlandse Oscarinzending mee af. Duska is een prachtige tragikomedie met wonderschone beelden en mooie muziek. Mocht u het Nederlands (of Russisch) niet helemaal machtig zijn, dat is geen enkel probleem: Bob en het meisje praten nauwelijks en Duska, tsja, hij wordt tóch door niemand begrepen…

Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Duska
Nederland, 2007, Nederlands en Russisch gesproken
Productie: Hans de Weers, Hans de Wolf
Regie: Jos Stelling
Scenario: Jos Stelling, Hans Heesen
Camera: Goert Giltay
Montage: Bert Rijkelijkhuizen
Art direction: Gert Brinkers
Muziek: Bart van de Lisdonk
Met: Gène Bervoets, Sylvia Hoeks, Sergey Makovetsky
Speelduur: 90 minuten

10 dec 2007 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2007 Cinema Paradiso.