Rsd wo 17 aug 2005 Dopo mezzanotte - Davide Ferrario
BoZ di 16 aug 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 

"Amelie meets Cinema Paradiso", staat op de affiche van Dopo mezzanotte. Deze film heeft dan ook het sprookjesachtige van Amelie, maar met een ingetogener karakter. Ook wordt een ode gebracht aan de films uit de tijd van Buster Keaton.

De wat teruggetrokken hoofdpersoon Martino, die als nachtportier in een filmmuseum werkt, brengt hele nachten door met het bekijken van stomme films en het monteren van eigen primitieve filmpjes. Zijn leven verandert, als op een nacht de onstuimige Amanda het museum invlucht, nadat zij kokend frituurvet over haar baas in de nabije snackbar heeft gegooid. De twee raken verliefd op elkaar en Amanda moet kiezen tussen de stille nachtportier of haar eigen spannende, maar onbetrouwbare vriend.

Dopo mezzanotte is een meeslepende, originele en charmante film over de liefde, de cinema en de liefde voor de cinema. Het sfeervolle verhaal in het nachtelijke Turijn zorgt voor een magische atmosfeer, die de kijker achterlaat met een goed gevoel.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Dopo mezzanotte
ItaliŽ, 2004, Italiaans gesproken
Speelduur: 89 minuten
Regisseur: Davide Ferrario
Acteurs: Giorgio Pasotti, Francesca Inaudi, Fabio Troiano

2 juli 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.