Rsd wo 25 aug 2004 Distant Lights (Lichter) - Hans-Christian Schmid
BoZ di 24 aug
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Twee landen, twee plaatsen, één rivier. De Oder is niet alleen de grens tussen het Duitse Frankfurt en het Poolse Slubice, maar ook de grens tussen twee verschillende werelden. Mensen, arm of rijk, zoeken hier hun geluk, maar stoten daarbij tegen de grenzen van hun eigen mogelijkheden.

In alle zes de verhaallijnen van deze actuele film gaan vertrouwen en bedrog hand in hand. Dat geldt voor de Poolse taxichauffeur, de groep Oekraïense vluchtelingen, de bijverdienende Poolse studente, de startende Duitse matrassenkoning, de sigaretten smokkelende jeugddelinquenten en de vertaalster bij de Duitse immigratiedienst. In een realistische en tegelijkertijd ontroerend mooie stijl laat de film in 48 uur zien hoe het rijke Westen zich afsluit en mensen belemmert binnen zijn grenzen te gaan wonen.

Distant Lights (oorspronkelijke titel Lichter) won op de Berlinale de prijs van de internationale filmkritiek en was een succes in de Duitse bioscopen. Na Good bye Lenin!, Nowhere in Africa en Schultze gets the Blues bewijst ook Distant Lights dat er in Duitsland uitstekende films worden gemaakt. "Wunderbar, spannend, intelligent!" (BR Kino Kino)

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmfestival Rotterdam
Filmkrant

Distant Lights (Lichter)
Duitsland, 2003, 105 minuten
Regie: Hans-Christian Schmid
Scenario: Michael Gutmann en Hans-Christian Schmid
Camera: Bogumil Godfrejow
Muziek: The Notwist
Met: Andrzej Górak, Anna Yanovskaya, Sergei Frolov

16 juli 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.