Rsd do 11 dec 2003 Dirty Pretty Things - Stephen Frears
BoZ ma 15 dec
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


My Beautiful Laundrette, The Snapper, Dangerous Liaisons, Mary Reilly en High Fidelty zijn slechts een greep uit het rijke oeuvre van de Brit Stephen Frears, die zowel in Hollywood als thuis in Engeland films maakt. Met name in zijn Britse films kiest hij de kant van minderheden, mensen die zich staande houden in een wereld vol vooroordelen.

Okwe (Chiwetel Ejiofor; o.a. Amistad) is een illegale immigrant die in Londen werkt, als taxichauffeur en als nachtportier in een hotel. Tijdens een nachtelijke inspectie vindt hij in één van de kamers een menselijk hart. Dat is aanleiding voor een stroom van gebeurtenissen, waarbij hij ook de jonge, eveneens illegale Senay (Audrey Tautou; bekend van haar prachtige rol in Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain) meesleept in de problemen. Samen komen ze voor dilemma's te staan die hun bestaan in Engeland zeer onzeker maken.

Met een intelligent scenario, meeslepende acteerprestaties en vloeiend camerawerk verpakt Frears het schokkende actuele thema in een originele film, die ergens zweeft tussen thriller, romance, satire en sociale aanklacht. Gelukkig houdt Frears de toon licht, en overwint de warmte van de personages het altijd van de grauwheid van hun bestaan. Met Dirty Pretty Things wordt u een mooie filmervaring rijker.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Dirty Pretty Things
Engeland, 2002, 107 minuten
Productie: Robert Jones, Tracey Seaward
Regie: Stephen Frears
Scenario: Steve Knight
Camera: Chris Menges
Montage: Mick Audsley
Art direction: Rebecca Holmes
Muziek: Nathan Larson, Christian Henson
Met: Chiwetel Ejiofor, Audrey Tautou, Sergi López, Sophie Okonedo, Benedict Wong, Zlatko Buric
Distributie: RCV Film Distribution

5 november 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.