Roosendaal wo 9 feb 2011

Die Fremde - Feo Aladag

Bergen op Zoom ma 7 feb 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Het huwelijkse leven in Turkije heeft Umay niet gebracht wat ze er van had verwacht. Zelf is ze opgegroeid in Duitsland. Uiteindelijk wordt haar situatie zo ondraaglijk dat ze haar man in de steek laat en met haar zoontje Cem terugkeert naar Berlijn. In plaats van een warm onthaal wacht haar kilte en verontwaardiging. De schande die ze veroorzaakt heeft treft haar hele familie. Ze wordt uitgestoten en Cem moet terug naar zijn vader. Dat zal Umay toch niet laten gebeuren. Ze blijft proberen een eigen leven op te bouwen en een manier te vinden om in vrede te leven met haar omgeving, zonder mee te gaan in ouderwetse tradities. Ze weet dat ze daarmee een levensgevaarlijke weg bewandelt.

Die Fremde won de grote prijs op het filmfestival van Gent was tevens de favoriet van het publiek. Hoofdrolspeelster Sibel Kekilli, vooral bekend vanwege haar magistrale rol in Gegen die Wand, werd zelf door haar vader verstoten toen uitkwam dat ze in het verleden als pornoactrice gewerkt had.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Die Fremde
Duitsland 2010, Duits/Turks gesproken
Regie en scenario: Feo Aladag
Camera: Judith Kaufmann
Montage: Andrea Mertens
Art direction: Silke Buhr
Muziek: Stephane Moucha, Max Richter
Acteurs: Sibel Kekilli, Derya Alabora, Settar Tanriogen
Speelduur: 119 minuten

za 22 jan 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.