Rsd do 28 feb 2002 The Deep End - Scott McGehee, David Siegel
BoZ zo 3, ma 4 mrt 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Soms zijn er films, die je zo betrokken doen raken bij het lot van het hoofdpersonage, dat je op het puntje van je stoel zit. Neem The Deep End met de Britse actrice Tilda Swinton (o.a. Orlando en The Beach). Mede dankzij haar adembenemende vertolking kon deze film rekenen op een warm onthaal bij zowel publiek als pers.

Margeret Hall (Tilda Swinton) voedt in haar eentje haar drie kinderen op, aangezien haar man zich uitsluitend bekommert om zijn carrière. Samen met de kinderen en haar schoonvader woont ze in een groot huis aan Lake Tahoe. Haar tienerzoon zit in de puberteit en worstelt met zijn seksualiteit. Margeret vermoedt dat haar zoon Beau (Jonathan Tucker) homoseksueel is. Als zijn vriend hem op een avond een bezoekje brengt, ontstaat een hevige ruzie. De volgende dag ontdekt Margaret diens lijk. Uit moederliefde verbergt ze het lijk om haar zoon niet verdacht te maken.

The Deep End is een subtiele psychologische thriller over een moeder die, gedreven door angst en wanhoop, alles doet om haar familie te beschermen. Hoe ver gaat moederliefde? Wat zou jij doen? Het levert in ieder geval intelligente cinema op. "Een ongemeen sterke en machtig vertolkte thriller met een melancholische ondertoon die nog dagen en dagen blijft nagloeien" (Humo).

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Parool

The Deep End
Verenigde Staten, 2001
Regie en Productie: Scott McGehee, David Siegel
Scenario: Scott McGehee, David Siegel naar boek van Elisabeth Sanxay Holding
Muziek: Peter Nashel
Met: Tilda Swinton, Goran Visjnic, Jonathan Tucker, Peter Donat
Kleur, 100 minuten
Kijkwijzer: 12

8 maart 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.