Roosendaal wo 23 mrt 2011

De eenzaamheid van de priemgetallen - Saverio Costanzo

Bergen op Zoom ma 21 mrt 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

'Priemgetallen zijn alleen deelbaar door ťťn en door zichzelf. Het zijn argwanende, eenzame getallen en daarom vond Mattia ze prachtig.' De eenzaamheid van de priemgetallen vertelt het verhaal van Mattia en Alice, twee eindtwintigers, die elkaar op de middelbare school ontmoeten en een moeizame relatie onderhouden. Ze torsen beiden een loodzwaar verleden met zich mee. Buitenbeentjes zijn het, die zich met moeite staande houden en, om in de getallensymboliek te blijven: tweelingpriemgetallen, die misschien vlak bij elkaar staan, maar altijd gescheiden worden door een even getal.

De eenzaamheid van de priemgetallen was een verpletterende debuutroman. Paolo Giordano kreeg er in 2008 als jongste winnaar ooit de Premio Strega, de belangrijkste literaire prijs van ItaliŽ, voor en voerde jarenlang de bestsellerlijsten aan. Ook buiten ItaliŽ deed het boek het bijzonder goed. De filmrechten waren dan ook snel verkocht. Regisseur Saverio Costanzo maakte er een mooi pareltje van, boordevol onzichtbaar drama en onuitgesproken verdriet. Vooral Alba Rohrwachter (Io sono l'amore) speelt de sterren van de hemel als de kwetsbare Alice.

Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant

De eenzaaheid van de priemgetallen
ItaliŽ, Duitsland, Frankrijk, 2010, Italiaans gesproken
Regisseur: Saverio Costanzo
Acteur: Isabella Rossellini, Luca Marinelli, Alba Rohrwacher, Arianna Nastro, Vittorio Lomartire
Scenario: Saverio Costanzo, Paolo Giordano
Producer: Mario Gianani, Philipp Kreuzer, Anne-Dominique Toussaint
Camera: Fabio Cianchetti
Componist: Mike Patton
Montage: Francesca Calvelli
Speelduur: 118 minuten

zo 13 mrt 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.