Bergen op Zoom ma 21 jan 2013

Dans la maison - François Ozon

Roosendaal do 17 jan 2013
Etten-Leur wo 23 jan 2013
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2012
- Scores 2011
- Scores 2010

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De literaire prestaties van zijn leerlingen op de middelbare school zijn niet iets waar leraar Germain (Fabrice Luchini, Potiche) over het algemeen erg gelukkig van wordt. Groot is dan ook de verrassing als Claude, een onopvallende jongen op de achterste rij, met even prikkelende als goed geschreven opstellen voor de dag komt. Ze gaan over hoe Claude zich binnendringt in de woning en het leven van klasgenoot Rapha, en daarmee in een veel rijker milieu dan dat van hemzelf. Germain leest de stukjes enthousiast voor aan zijn vrouw, galeriehoudster Jeanne (Kristin Scott Thomas, Il y a longtemps que je t'aime, Haar naam was Sarah). Hij bouwt een nauw contact op met Claude om zijn literaire talent verder te ontwikkelen. Maar de verwikkelingen en intriges, in realiteit of fantasie, volgen elkaar op en zetten ook de relatie tussen Germain en Jeanne op scherp.

François Ozon is een vaste gast in Cinema Paradiso: we draaiden bijna al zijn film en hij maakte er al veel, ieder jaar wel één. Binnen zijn grote oeuvre is Dans la maison weer een echte topper: komisch, spannend en voortdurend verrassend, met een vilein cynische ondertoon.

Internet Movie Database
Recensies Nederland
Recensies internationaal
Officiële website

Dans la maison
Frankrijk 2012, 105 minuten
Regie: François Ozon
Scenario: François Ozon, naar het toneelstuk van Juan Mayorga
Met: Fabrice Luchini, Ernst Umhauer, Kristin Scott Thomas

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2012 Cinema Paradiso.