Rsd do 27 dec 2008

Dan in Real Life - Peter Hedges

BoZ zo 30 nov, ma 1 dec 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Hij is dan wel weduwnaar, maar Dan (Steve Carell) redt zich wel. Hij schrijft zijn columns voor de krant vanuit thuis zodat hij het huishouden kan doen en voor zijn drie dochters kan zorgen. Maar een lang weekend met de hele familie, dat dreigt hem toch te nekken. Als hij even kan ontsnappen aan het huis vol ouders, broers, zussen, neefjes en nichtjes komt hij in de plaatselijke boekhandel een leuke vrouw tegen waar hij vrijwel direct hopeloos verliefd op wordt. Zul je net zien dat deze Marie (Juliette Binoche) diezelfde middag aan hem wordt voorgesteld als de nieuwe vlam van zijn broer! Hoe gaat Dan dit familieweekend overleven?

Wij kennen Steve Carell misschien alleen als oom met zelfmoordneigingen in Little Miss Sunshine, maar in de VS hoort hij bij de beste komieken. Met zijn hoofdrol in de Amerikaanse versie van The Office won hij een Golden Globe en sindsdien is hij groot in Hollywood. Voor Dan in Real Life werd hij perfect gecast als de onhandige en zenuwachtige Dan die zijn leven toch niet helemaal in de hand heeft. Dat zorgt voor een lekkere feelgoodfilm voor het hele gezin met een lach, een traan en een heerlijke soundtrack.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl

Dan in Real Life
Verenigde Staten, 2007, Engels gesproken
Regisseur: Peter Hedges
Acteurs: Steve Carell, Juliette Binoche, Dane Cook, Alison Pill, Brittany Robertson, Marlene Lawston, Dianne Wiest
Scenario: Pierce Gardner, Peter Hedges
Speelduur: 98 minuten

11 nov 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.