Bergen op Zoom zo 13, di 15 apr 2014

Dallas Buyers Club - Jean-Marc Vallée

Roosendaal do 10 apr 2014
Etten-Leur wo 16 apr 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Sinds zijn rol als excentrieke stripclubeigenaar in Magic Mike (een aanrader hoor!) is Matthew McConaughey niet meer te stuiten. Mud, The Wolf of Wall Street en de weergaloze HBO serie True Detective: stuk voor stuk producties waarin McConaughey van het doek spettert. Zijn hoofdrol in Dallas Buyers Club is de kroon op zijn opmars en werd beloond met een Oscar.

McConaughey speelt de homofobe rodeorijder Ron Woodroof, die zijn dagen zuipend, snuivend en rondneukend doorbrengt. Niet gek als je dan eens wat oploopt, maar als hij in 1985 met aids wordt gediagnosticeerd is zijn sociale leven in één klap voorbij: hij moet wel homo zijn, dus zijn vrienden en collega’s willen niks meer met hem te maken hebben. De medische wetenschap biedt ook al niet veel hoop, dus Woodroof gooit het over een andere boeg: hij haalt zijn medicijnen in Mexico, en neemt meteen wat extra mee om door te verkopen aan lotgenoten.

Samen met de extravagante transseksueel Rayon (Jared Leto, óók al bekroond met een Oscar) start hij de Dallas Buyers Club: ze verkopen dure ‘lidmaatschappen’ aan aidspatienten en delen vervolgens gratis medicijnen uit (medicijnhandel is immers verboden). Aanvankelijk vooral ter verrijking en genezing van zichzelf, maar al gauw wordt Ron boegbeeld voor de strijd tegen de farmaceutische industrie.

Internet Movie Database
Filmkrant
Cinema.nl
Recensies internationaal

Dallas Buyers Club
VS 2013, Engels gesproken
Regisseur: Jean-Marc Vallée
Acteur: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto
Scenario: Craig Borten, Melisa Wallack
Producer: Robbie Brenner, Rachel Winter
Camera: Yves Bélanger
Montage: Martin Pensa, Jean-Marc Vallée

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.