Rsd wo 22 jan 2003 Crush - John McKay
BoZ zo 19 & di 21 jan 2003
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


ď41 en de rest van je leven alleen?Ē is het cynische uitgangspunt van de Britse film Crush. Na het succes Bridget Jonesís Diary en About a boy opnieuw een romantische komedie waarin het leven van de vrijgezel centraal staat.

Kate, een veertigjarige directrice van een school in een Engels stadje, is nog steeds single. Iedere maandag ontmoet ze haar twee eveneens alleenstaande vriendinnen Molly en Janine in wat ze de 'Sad Fuckers Club' noemen. Tussen de gin en de chocola beslissen wie de 'ongelukkigste van de week' is. Totdat Kate op een dag Jed ontmoet, een ex-student van haar. Het is liefde (en seks) op het eerste gezicht. Hoewel Kate de relatie verborgen probeert te houden, komen haar vriendinnen er natuurlijk toch achter. Ervan overtuigd dat de jongeman een verkeerde keuze voor haar is, doen de twee er alles aan om hen uit elkaar te krijgen.

Niet alleen vanwege de hoofdrol van Andie MacDowell (o.a. Harrison's Flowers) roept Crush herinneringen op aan Four Weddings and a Funeral. Het speelfilmdebuut van theaterregisseur/schrijver John McKay weet net als in die film moeiteloos humor met dramatiek te verweven.

OfficiŽle homepage VK
OfficiŽle homepage VS
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad

Crush
Engeland, 2001
Regie en scenario: John McKay
Muziek: Kevin Sargent
Montage: Anne Sopel
Met: Andie MacDowell, Imelda Staunton, Anna Chancallor, Kennie Doughty
Kleur, 112 minuten
Distributie: RCV

1 december 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.