Roosendaal do 14 okt 2010

Crime d'amour - Alain Corneau

Bergen op Zoom zo 17, ma 18 okt 2010
Etten-Leur wo 20 okt 2010
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Crime d'amour verhaalt over twee ambitieuze zakenvrouwen: Isabelle (Ludivine Sagnier) en Christine (Kristin Scott Thomas). Isabelle is jong. Hard van buiten, maar onzeker van binnen. Haar bazin Christine buit die onzekerheid haarfijn uit: Ze palmt Isabelle in met lieve woorden en een terloops kusje, wisselt complimenten af met keiharde kritiek (natuurlijk op een totaal onverwacht moment), presenteert Isabelles werk als haar eigen arbeid en zet haar en plein public voor schut. Isabelle ondergaat Christines terreur, maar op een gegeven moment barst de bom: ze wil revanche. Natuurlijk kan dit niet openlijk: de Franse bedrijfszeden schrijven nu eenmaal voor dat je maar hebt te pikken wat de patron doet. Gelukkig zijn er legio manieren om geraffineerd wraak te nemen.

Alain Corneau is een oudgediende in de Franse filmwereld. Hij begon als assistent van Costa-Gavras en debuteerde in 1974 als regisseur. In 1976 brak hij internationaal door met Tous les matins du monde. Het grote succes van Crime d'amour zal Corneau helaas niet meemaken. Hij overleed op 31 augustus jl. Een week na de première.

Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
NRC

Crime d'amour
Frankrijk 2010, Frans gesproken
Regisseur: Alain Corneau
Scenario: Alain Corneau
Acteurs: Kristin Scott Thomas, Ludivine Sagnier, Patrick Mille, Gérald Laroche

18 sep 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.