Rsd do 16, za 18 mrt (16.00) 2006

Corpse Bride - Tim Burton Mike Johnson

BoZ zo 19 mrt 2006
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2006
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Als er een filmmaker is met een eigen stijl, dan is het Tim Burton wel. Batman, Sleepy Hollow en Big Fish, om maar een paar films te noemen, zijn allemaal films in de donkere Burton-stijl. De fraai gemaakte 'poppenfilm' Corpse Bride sluit mooi bij het rijtje aan.

Corps Bride speelt zich af in een klein negentiende-eeuws dorpje, waar Victor (stem en uiterlijk van Johnny Depp, eerder te zien in Tim Burtons Charlie and the Chocolate Factory) uitgehuwelijkt wordt aan Victoria (stem van Emily Watson). De nouveau riche-ouders van Victor, rijk geworden in de vishandel, hengelen met dit gearrangeerde huwelijk naar een hogere status. Victoria's adellijke familie is juist aan lager wal geraakt en probeert met het huwelijk een faillissement te voorkomen. Victor en Victoria zijn niet gelukkig met de beslissing van hun ouders en hebben elkaar zelfs nog nooit gezien. Als Victor vervolgens het bos in vlucht en de 'Corpse Bride' (stem van Helena Bonham Carter) ontmoet, wordt hij door haar meegenomen naar de onderwereld, waar het echte avontuur begint.

Corpse Bride is een zeer vermakelijke film, die je zeker aan het lachen brengt. Bovendien getuigt deze film van een hoog staaltje vakmanschap. In deze tijd waarin steeds meer animaties uit de computer rollen, is Corpse Bride nog met de stop-motion techniek gemaakt. Hierbij worden beweegbare poppen per opname een halve millimeter verschoven. Een zeer arbeidsintensieve en tijdrovende methode. Zeker gezien het feit dat de film 76 minuten duurt.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Corpse Bride
Verenigde Staten, 2005, Engels gesproken
Productie: Tim Burton, Allison Abbate
Regie: Mike Johnson, Tim Burton
Scenario: John August, Caroline Thompson, Pamela Pettler
Camera: Pete Kozachik
Montage: Jonathan Lucas, Chris Lebenzon
Production design: Alex McDowell
Muziek en liedjes: Danny Elfman
Met: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson, Albert Finney, Richard E. Grant, Joanna Lumley, Christopher Lee
Speelduur: 76 minuten

22 feb 2006 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2006 Filmhuis Roosendaal.