Roosendaal do 7 okt 2010

Copie Conforme - Abbas Kiarostami

Bergen op Zoom ma 11 okt 2010
Etten-Leur wo 13 okt 2010
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Een schilderij kan veel waard zijn maar een kopie is dat zelden, ook al zie je geen verschil met het origineel. Vreemd eigenlijk, zo betoogt de Engelse kunsthistoricus James Miller, het gaat toch primair om de indruk die het werk maakt op de toeschouwer? Hij is in Toscane om het boek dat hij over deze kwestie schreef te promoten. Een galeriehoudster die zijn lezing bijwoont neemt hem mee voor een tocht door het schilderachtige landschap. Hun gesprek is levendig, maar als een vrouw die ze tegenkomen hen aanspreekt als echtpaar verandert er iets.

Zijn dit onbekenden die zich gedragen als een echtpaar? Wat is echt, van waarde? Die essentiŽle vraag staat centraal in het hele oeuvre van de Iranese grootmeester Abbas Kiarostami. In zijn eerste buiten Iran gemaakte film blijft hij trouw aan zijn thema's. Als altijd benadrukt hij de dubbelzinnige relatie tussen film en werkelijkheid.
In de hoofdrollen operazanger William Shimell, debuterend als filmacteur, en Juliette Binoche. Ze won een Gouden Palm won voor haar subtiele, rijk geschakeerde spel in deze bijzondere film.

Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
NRC

Copie Conforme
Frankrijk, 2010, Frans/Italiaans/Engels gesproken
Regisseur: Abbas Kiarostami
Scenario: Abbas Kiarostami
Producer: Angelo Barbagallo, Charles Gillibert, Marin Karmitz, NathanaŽl Karmitz, Abbas Kiarostami
Acteurs: Juliette Binoche, William Shimell
Speelduur: 106 minuten

18 sep 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.