Rsd do 2, wo 8 mrt; wo 5 jul 2006

The Constant Gardener- Fernando Meirelles

BoZ zo 5, ma 6, di 7 mrt; di 4 jul 2006
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


The Constant Gardener is gebaseerd op een thriller van John le Carrť over de Britse diplomaat Justin, die met zijn vrouw Tessa in Kenia woont. Terwijl hij de planten verzorgt in de tuin van zijn ambstwoning, zo'n beetje zijn enige ambitie, trekt zij het land in om met een bevriende arts aan ontwikkelingshulp te doen. Tot zij op een van haar tochten wordt vermoord, de arts is spoorloos verdwenen. Justin (Ralph Fiennes) neemt voor het eerst in zijn leven het heft in handen en gaat op onderzoek uit naar de moordenaar(s). Daarbij stort hij zich in een gevaarlijk avontuur. En hij ontdekt nieuwe kanten van Tessa (Rachel Weisz).

The Constant Gardener is gemaakt door de Braziliaanse regisseur Fernando Meirelles, die een paar jaar terug een verpletterende indruk maakte met de heftige film Cidade de Deus, over drugsbendes in een krottenwijk. In The Constant Gardener laat Meirelles in een hoog tempo verschillende perspectieven de revue passeren. Is Tessa in een hinderlaag gelokt, is ze door bandieten overvallen, gaat het om een lustmoord of om een complot van de farmaceutische industrie? De zoektocht van Justin wordt doorsneden met herinneringen aan Tessa, die het haar man behoorlijk lastig kon maken op diplomatenborrels met haar ongezouten meningen. The Constant Garderer is meeslepend en spannend tot het eind, waarbij Meirelles ook nog kritische noten weet te kraken over de twijfelachtige rol van medische concerns in Afrika. Een serieuze kandidaat voor de Oscars die deze week worden uitgereikt.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

The Constant Gardener
Engeland, 2005
Productie: Simon Channing-Williams
Regie: Fernando Meirelles
Scenario: Jeffrey Caine
Camera: César Charlone
Montage: Claire Simpson
Art direction: Marl Tildesley
Muziek: Alberto Iglesias
Met: Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Hubert Koundé, Danny Huston, Pete Postlethwaite
Speelduur: 129 minuten

15 jun 2006 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2006 Filmhuis Roosendaal.