Roosendaal do 13 okt 2011

The Conspirator - Robert Redford

Bergen op Zoom zo 16, di 18 okt 2011
Etten-Leur wo 19 okt 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Washington, april 1865. Generaal Robert Lee heeft zich net overgegeven aan Ulysses Grant, aanvoerder van het Federale leger. De burgeroorlog is voorbij, de rust kan terugkeren, Maar dan wordt president Lincoln tijdens een theaterbezoek doodgeschoten door John Wilkes Booth en zijn handlangers. De samenzweerders worden rap gearresteerd op eentje na: John Surrat. De man is onvindbaar, dus pakken ze zijn moeder (Robin Wright) maar op. De jonge advocaat Frederik Aiken (James McAvoy) wordt belast met haar verdediging. Aiken, net terug van het front, heeft weinig zin om de verraadster te verdedigen. Maar hoe meer hij met de vrouw optrekt, hoe meer begrip hij voor haar krijgt. Elke verdachte heeft immers recht op een eerlijk proces, al denken Aikens omgeving en de Amerikaanse regering daar heel anders over.
Hoewel The Conspirator een oud verhaal vertelt, is het toch van alle tijden. Regisseur Robert Redford, 75 jaar oud alweer, laat zien dat de regering van een land dat door angst en woede beheerst wordt, niet altijd evenwichtige besluiten neemt. Denk aan de nooit gevonden massavernietigingswapens in Irak en de gevangenen in Guantánamo Bay...

Internet Movie Database
Filmtotaal
Recensies internationaal
Cinema.nl

The Conspirator
Verenigde Staten 2010, Engels gesproken
Regisseur: Robert Redford
Acteurs: James McAvoy, Robin Wright, Kevin Kline, Tom Wilkinson, Evan Rachel Wood, Justin Long
Scenario: James Solomon
Producer: Brian Falk, Bill Holderman, Robert Redford, Greg Shapiro, Robert Stone, Webster Stone
Camera: Newton Thomas Sigel
Componist: Mark Isham
Montage: Craig McKay
Speelduur: 110 minuten

18 sept 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.