Rsd wo 26 okt 2005 Le Conseguenze dell'amore - Paolo Sorrentino
BoZ ma 24 okt 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Titta di Girolamo is een saaie man. Hij woont al jaren op dezelfde sfeerloze kamer in een Zwitsers hotel en slijt zijn dagen beneden in de bar. Alles gaat volgens vaste rituelen. Titta heeft een 'eigen' tafeltje in de bar, met uitzicht op straat. Hij leest wat, hij schaakt wat, dineert af en toe met de andere hotelgasten en communiceert verder alleen als het moet. Zelfs voor de altijd vriendelijke (en bijzonder aantrekkelijke) barjuffrouw kan er geen gedagje vanaf. In Titta's leven gebeurt niets. HoewelÖ Eťn keer per week wordt er op zijn kamerdeur geklopt, staat er een koffer vol geld voor de deur en loopt even later een mysterieuze dame het hotel uit. Maar zelfs hier kijkt hij niet van op: er is niets wat Titta overkomt. Alles is berekend.

Le conseguenze dell'amore van Paolo Sorrentino is een prachtig gestileerde film die het monotone en gecontroleerde leven van Titta di Girolamo zorgvuldig weergeeft. De film weerspiegelt precies de doelloosheid van Titta's leven, tot zijn rustige en overzichtelijke rituelen plotseling ruw verstoord worden door ongewenst bezoek en een onverwachte verliefdheid. Le conseguenze dell'amore is absoluut de moeite waard en won in ItaliŽ de David (de Italiaanse Oscar) voor beste film, die ook gewonnen werd door La meglio gioventý, La finestra di fronte en La stanza del figlio, films die bij ons allemaal hoog scoorden. Zien dus.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Le conseguenze dell'amore
ItaliŽ, 2004, Italiaans gesproken
Productie: Francesca Cima, Chiara Cordaro, Angelo Curti
Regie en scenario: Paolo Sorrentino
Camera: Luca Bigazzi
Montage: Giogiò Franchini
Art direction: Lino Fiorito
Met: Toni Servillo, Olivia Magnani, Adriano Giannini, Raffaele Pisu
Speelduur: 100 minuten

10 september 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.