Roosendaal do 29 sep 2011

La conquête - Xavier Durringer

Bergen op Zoom ma 3 okt 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Toen Nicolas Sarkozy het felbegeerde presidentschap uiteindelijk bemachtigd had stond hij er alleen voor: zijn vrouw Cécilia was foetsie. Vanaf dat tweeslachtige moment kijken we terug op zijn tumultueuze opmars naar de top. La conquête is een inkijkje in de slangenkuil die de politiek ook in Frankrijk is. Sarkozy was helemaal niet blij met deze verfilming van een deel van zijn leven, en probeerde zelfs te voorkomen dat de film uitgebracht werd. Hij is echter bepaald niet de enige die er niet zo fraai in naar voren komt. Sterker nog, het is vergeefs zoeken naar een sympathiek of betrouwbaar mens in het wereldje. De directe recht voor zijn raap stijl van Sarkozy is bijna een verademing in dit half grappige, half serieuze portret. Denis Podalydes beheerst de typerende maniertjes van Sarkozy perfect, maar wordt als imitator nog overtroffen door Bernard Le Coq, die een hilarisch hautaine Chirac neerzet.

Internet Movie Database
Filmkrant
Film1
Recensies internationaal
Officiële website

La conquête
Franrkijk 2011, Frans gesproken
Regisseur: Xavier Durringer
Acteurs: Nicolas Sarkozy, Florence Pernel, Cécilia Sarkozy, Bernard Le Coc, Jacques Chirac, Michèle Moretti, Bernadette Chirac
Speelduur: 105 minuten

18 sept 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.