Rsd do 29 april, ma 3 (14u), wo 5 mei Cold Mountain - Anthony Minghella
BoZ zo 2, ma 3, di 4 mei 2004
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Na een ernstige verwonding in een belangrijke slag in de Amerikaanse burgeroorlog besluit Inman (Jude Law) te deserteren. Hij ontsnapt uit de ziekenzaal en loopt vijfhonderd kilometer terug naar Cold Mountain, waar de liefde van zijn leven, Ada (Nicole Kidman), op hem wacht. Het wordt een helse tocht, want deserteurs wacht de doodstraf. Ook Ada heeft het zwaar. Haar vader is overleden, ze heeft geen geld, geen eten en de burgerwacht, die de orde bewaart en op deserteurs jaagt, heeft het op haar huis gemunt. Juist als ze het niet meer ziet zitten, komt Ruby (René Zellweger) aanwaaien en ontstaat een mooie vriendschap tussen de twee vrouwen.

Regisseur Anthony Minghella (The English Patient) zette met Cold Mountain hoog in voor de Oscars: een goed verhaal (naar het boek van Charles Frazier), prachtige beelden en in elke rol een topacteur.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Xi online
Cinema.nl
NRC Handelsblad

Cold Mountain
VS, 152 minuten
Regie: Anthony Minghella
Scenario: Anthony Minghella, naar boek van Charles Frazier
Camera: John Seal
Muziek: Gabriel Yared, T-Bone Burnett, Elvis Costello, Sting e.a.
Regie: Anthony Minghella
Met: Jude Law, Nicole Kidmann, Renée Zellweger, Eileen Atkins, Brendan Gleeson, Philip Seymore Hoffmann, Natalie Portman

3 april 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.