Roosendaal do 3 sep 2009

Coco avant Chanel - Anne Fontaine

Bergen op Zoom zo 6, ma 7 sep 2009
Etten-Leur wo 9 sep 2009
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2009
- Scores 2008
- Scores 2007

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 

Er was een tijd dat niemand ooit van Chanel gehoord had, toen Gabrielle Chanel (Audrey Tautou) nog een simpele naaister was en 's avonds met haar zus in de kroeg over het hondje Coco zong voor een publiek van dronken officieren. Over die periode gaat de biopic Coco avant Chanel. Historisch accuraat is de film niet, maar regisseur Anne Fontaine (Comme j'ai tué mon père) geeft een goed beeld van Chanels ontwikkeling tot mode-icoon. We zien hoe Coco (zonder uitnodiging overigens) intrekt bij de rijke Étienne Balsan en de andere gasten daar shockeert door in pyjama's, broeken en overhemden van de heer des huizes rond te lopen. Terwijl de dames om haar heen zich hullen in roze jurken vol froufrou en tierlantijnen ontwikkelt Coco haar eigen, mannelijke, stijl zonder poespas die aan het eind van de film resulteert in een prachtige modeshow waarvoor Karl Lagerfeld (sinds 1983 hoofd van Chanel) de ontwerpen leverde.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
NRC

Coco avant Chanel
2009, Frankrijk, Frans gesproken
Regisseur: Anne Fontaine
Acteurs: Audrey Tautou, Benoît Poelvoorde, Alessandro Nivola, Marie Gillain, Emmanuelle Devos, Etienne Bartholomeus, Régis Royer
Speelduur: 105 minuten

19 aug 2009 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2009 Cinema Paradiso.