Rsd do 12 feb 2004 Cloaca - Willem van de Sande Bakhuyzen
BoZ zo 15 & di 17 feb
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Wie geen kaartje kon bemachtigen voor het theatersucces Cloaca van Het Toneel Speelt, kan nu de tragikomische verfilming ervan zien. "Veel betere films zullen er dit jaar in Nederland niet worden gemaakt", schreef Preview in 2003. Cloaca ging er dan ook vandoor met de publieksprijs én de juryprijs op het Nederlands Filmfestival. Inmiddels heeft de film de 'Gouden Status' (100.000 bezoekers in Nederland).

Cloaca gaat over vriendschap, ambitie en solidariteit. Vier oud-studievrienden, veertigers nu, ontdekken dat hun leven niet is geworden zoals ze zich dat hadden voorgesteld, ook al bekleden ze 'dure', gerespecteerde functies als advocaat, politicus, kunsthistoricus en theatermaker. Ze willen elkaar helpen met hun 'midlife'-problemen. Maar is hun vriendschap wel bestand tegen hun eigen ambities, egoïsme en de tand des tijds? Is er eigenlijk nog wel sprake van vriendschap?

Maria Goos (Oud Geld en Lieve Mensen), alom geroemd om haar dialogen, schreef het scenario en Willem van de Sande Bakhuyzen deed de regie. Samen maakten ze eerder Familie. Ook kent de film een uitstekende bezetting met de Nederlandse topacteurs Pierre Bokma, Peter Blok, Jaap Spijkers en Gijs Scholten van Asschat. Zien dus.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Cloaca
Nederland, 2003
Productie: Anton Smit en Hanneke Niens
Regie: Willem van de Sande Bakhuyzen
Scenario: Maria Goos
Camera: Guido van Gennep
Montage: Wouter Jansen
Muziek: Fons Merkies
Met: Peter Blok, Pierre Bokma, Gijs Scholten van Aschat, Jaap Spijkers
Kleur, 108 minuten
Distributie: A-Film Distribution

14 januari 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.