Rsd do 23 nov 2000 The Cider House Rules - Lasse Hallström
BoZ ma 27 nov 2000
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 2000

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


De van oorsprong Zweedse regisseur Lasse Hallström weet zich sinds zijn internationale doorbraak eind jaren tachtig met My Life As A Dog goed staande te houden in Hollywood. In 1993 liet hij de nog jonge Leonardo DiCaprio schitteren in de prachtige film What’s Eating Gilbert Grape? In The Cider House Rules is het de beurt aan Tobey Maguire, die met zijn karakteristieke stemgeluid ons het aangrijpende levensverhaal vertelt van Homer Wells.

Homer Wells groeit op in een weeshuis, onder de hoede van dokter Larch (Micheal Caine). In het weeshuis leert dokter Larch hem alles over geneeskunde, maar niets over goed en kwaad. Al wat Homer wil zijn regels om naar te leven, maar die kan Larch hem niet geven. Dus moet Homer elders gaan zoeken. Wanneer een jong koppel hem uitnodigt om te komen werken op zijn boerderij in Maine, maakt Homer de moeilijkste beslissing ooit: hij moet de enige familie die hij kent achterlaten. Nu staat hij er alleen voor en hij beseft dat het tijd wordt dat hij zijn eigen regels maakt.

The Cider House Rules is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John Irving en won dit jaar een Oscar voor het Beste script naar bestaand materiaal. Micheal Caine won een Oscar in de categorie Beste mannelijke bijrol.

Officiële site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Filmkrant

The cider house rules
Verenigde Staten, 1999
Productie: Richard N. Gladstein
Regie: Lasse Hallström
Scenario: John Irving
Camera: Oliver Srapleton
Montage: Lisa Zeno Churgin
Muziek: Rachel Portman
Art direction: David Gropman
Met: Tobey Maguire, Michael Caine, Charlize Theron en Erykah Badu
Kleur, 120 minuten
Distributie: RCV Film Distribution

8 oktober 2000 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2000 Filmhuis Roosendaal.