Rsd wo 14 feb 2007

Children of Men - Alfonso Cuarón

BoZ di 13 feb 2007
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2007br> - Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


In het jaar 2027 ziet het er niet best voor de mensheid uit, dat zal u na Al Gore's An inconvenient truth niet verbazen. In Children of Men worden er door onbekende oorzaken geen kinderen meer geboren. De jongste mens is 18 jaar. Als dat zo blijft gaan zal het begin volgende eeuw gedaan zijn met de homo sapiens. De wereld is door oorlogen en terrorisme ontwricht, grote stromen vluchtelingen zijn op drift. Naties verdedigen wat er rest van hun welvaart met draconische maatregelen.

Theodore Faron (Clive Owen) was ooit idealist en activist, maar allang heeft hij zijn idealen laten varen. Hij ziet het allemaal wel gebeuren en zit zijn tijd uit. Door zijn ex-vrouw (Julianne Moore) wordt hij tegen zijn zin betrokken bij een actie om een vluchteling het land uit te smokkelen. Hij moet de jonge vrouw Kee helpen contact te leggen met een organisatie die een nieuwe, meer humane samenleving wil realiseren, en daarmee het mensdom redden.
Children of men is geen gemakkelijke film en kent absoluut geen romantiek. De beelden zijn echter zo sterk en authentiek dat een duistere toekomst helemaal niet onrealistisch lijkt. De tot diep nadenkende stemmende film is gebaseerd op het boek 'De Verloren Generatie' van P.D. James.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Children of Men
Verenigde Staten, Groot Brittannië, 2006, Engels gesproken
Productie: Marc Abraham, Eric Newman, Hilary Shor, Iain Smith, Tony Smith
Regie: Alfonso Cuarón
Scenario: Alfonso Cuarón, Timothy J. Sexton, David Arata, Marc Fergus, Hawk Ostby
Montage: Alex Rodríguez
Camera: Emmanuel Lubezki
Muziek: John Tavener
Met: Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine, Claire-Hope Ashitey
Speelduur: 109 minuten

17 jan 2007 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2007 Cinema Paradiso.