Rsd do 22 & wo 28 feb 2001 Chicken Run - Peter Lord en Nick Park
BoZ carnaval
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Archief op titel

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


De week van carnaval ofwel vastenavend is altijd een lastige bij het programmeren. In Bergen op Zoom is de tent deze dagen al helemaal dicht. De briljante kleianimatie Chicken Run leek ons wel passend, want de koppen van de kippen sluiten ons inziens mooi aan bij het verkleedfestijn. De film is voor kleinere kinderen in een Nederlands gesproken versie uitgebracht, maar helaas niet in onze bioscopen aan bod gekomen. Wij draaien de oorspronkelijke versie, waarin de woordgrappen van de prachtige stemmencast beter tot hun recht komen.

De kippen staan onder grote druk. Leggen ze te weinig, dan belanden ze acuut in de soep van de tirannieke boerin. Vluchten lukt niet, maar de redding komt uit de lucht vallen in de vorm van de uit het circus ontsnapte vliegende snoeshaan Rocky the Flying Rooster. Als het bedrijf overstapt op de productie van mestkippen, met een imposante pasteimachine die de kippen moet verwerken, wordt de situatie echt penibel.

Nick Park en Peter Lord zijn de breinen achter de beroemde Aardman animatiestudio, bekend van de Wallace en Grommit-films die we al eens in het Filmhuis toonden. Je bent bij het kijken naar hun monnikenwerk geneigd te vergeten hoe virtuoos alles gemaakt is, omdat de verhalen zo spannend, komisch en dramatisch zijn. Acteurs van klei zijn zeer elastisch, ook kippen.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Filmkrant

Chicken run
Engeland, 2000
Productie: Nick Park, Peter Lord, David Sproxton
Regie: Nick Park, Peter Lord
Scenario: Karey Kirkpatrick
Camera: Dave Alex Riddett
Montage: Mark Solomon
Art direction: Phil Lewis
Muziek: John Powell
Met de stemmen van: Mel Gibson, Miranda Richardson, Julia Sawalha, Jane Horrocks, Imelda Staunton
Kleur, 90 minuten
Distributie: A-Film Distribution

9 januari 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.