Rsd wo 9 apr 2003 Chicago - Rob Marshall
BoZ zo 6 & di 8 apr
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Ouderwets en ongecompliceerd muzikaal genot voor jong en oud in deze met Oscarnominaties overladen verfilming van Bob Fosse's wereldberoemde musical uit 1975.

Roxie Hart (Renee Zellweger, o.a. Bridget Jones) droomt van een carrière à la Velma Kelly (Catherine Zeta-Jones). Zij is een razend populaire nachtclubzangeres die avond aan avond het publiek in vervoering weet te brengen. Hart heeft er alles voor over om ook eens te kunnen proeven van roem en glorie. Als een snelle jongen haar voorspiegelt dat hij haar in contact kan brengen met de mensen uit de showbizzwereld, bedriegt ze haar sullige echtgenoot Amos (John C. Reilly) met hem. Natuurlijk liegt de minnaar. Woedend grijpt ze naar een pistool en rekent met hem af. Eenmaal in de gevangenis - daar blijken een heleboel moorddadige dames te zitten - koopt ze de hulp van de gelikte advocaat Billy Flint (Richard Gere) die een media-evenement van haar rechtszaak maakt. Roxies fantasieën zijn gegoten in een reeks wervelende musicalsongs en scènes. Opvallend is de enorme knipoog naar de rol van de media. Meer nog dan over liefde en trouw gaat deze musical over opgeklopte roem en de manipulatie van objectieve informatie. In deze tijd immer actueel.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad

Chicago
Verenigde Staten, 2002
Regie: Rob Marshall
Scenario: Bob Condon
Camera: Dion Beebe
Montage: Martin Walsh
Muziek: John Kander
Art direction: Andrew M. Stearn
Met: Renée Zellweger, Catherina Zeta Jones, Richard Gere, Queen Latifah, John C. Reilly
Kleur, 113 minuten

14 maart 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.