Rsd wo 31 aug 2005 Le chiavi di casa- Gianni Amelio
BoZ zo 28, di 30 aug 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Samen ijsjes eten in een warm Berlijn. Een echt vader-zoonplaatje. Gianni en Paolo zijn vader en zoon, voor het eerst in vijftien jaar. Gianni werd al heel jong vader en liet de zwaar geestelijk en lichamelijk gehandicapte Paolo in de steek. Na al die jaren ontmoeten ze elkaar opnieuw: Gianni begeleidt zijn zoon tijdens een reis van ItaliŽ naar Duitsland, naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Het is een hele onderneming.

Le Chiavi di Casa is een echte roadmovie, waarin de hoofdrolspelers, zoals we gewend zijn van dit genre, niet alleen een letterlijke, maar ook een psychologische reis maken. Gianni wordt langzaam een echte vader voor Paolo en leert veel van zijn zoon ťn van de mooie Nicole (Charlotte Rampling), die ook een gehandicapt kind heeft, maar wťl al die jaren de zorg op zich heeft genomen. Een mooi en intiem drama met een sterk verhaal (gebaseerd op het boek Nati due volte van Giuseppe Pontiggia) en goed acteerwerk.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Le chiavi di casa
ItaliŽ, Frankrijk, Duitsland 2004, Duits gesproken
Speelduur: 105 minuten
Regie: Gianni Amelio
Met: Kim Rossi-Stuart, Andrea Rossi, Charlotte Rampling, Pierfrancesco Favino

2 juli 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.