Rsd do 21 jan 99 Chasing Amy- Kevin Smith
BoZ di 26 jan 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Kevin Smith baarde in 1994 opzien met zijn regiedebuut Clerks. Dit aanstekelijke kruideniersdrama muntte uit in flitsende, ironische en originele dialogen en werd geproduceerd voor een luttel bedrag, dat onmogelijk wordt geacht. Ook Chasing Amy is een intelligent geschreven, licht-komische zedenschets. Deze keer staan de hedendaagse man-vrouwrelaties in de Amerikaanse grote stad centraal.

De vrienden Holden McNeil en Banky Edwards lijken onafscheidelijk. Samen werken ze aan de avonturen van twee striphelden, die een cultstatus hebben in het stripwereldje. Op een dag ontmoeten de jongens de cartooniste Alyssa Jones. Holden wordt verliefd op haar, maar Alyssa blijkt meer van vrouwen te houden. De verliefdheid brengt de nodige emoties tussen de twee vrienden en Alyssa teweeg. Het wordt tijd voor ‘diepe zielgraverij’.

Chasing Amy is opnieuw een praatfilm met geestige en scherpe dialogen. Ook speelt de film zich wederom af in de omgeving waar Kevin Smith is geboren en getogen: New Jersey. Chasing Amy is echter een rijkere en rijpere film dan Clerks. Smith is gegroeid, zowel wat betreft het schetsen van complexe relaties als op het gebied van filmtechniek.

The Miramax Cafe

Chasing Amy
Verenigde Staten, kleur, 105 minuten
Regie en scenario: Kevin Smith
Productie: Robert Hawk
Muziek: David Pirner
Met o.a. Ben Affleck, Joey Lauren Adams, Jason Lee.

       

10 december 1998.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright 1998 Filmhuis Roosendaal.