Rsd wo 3 aug 2005 Caterina va in cittŠ - Paolo Virzž
BoZ di 2 aug 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 

De twaalfjarige Caterina en haar familie verhuizen naar de grote stad. Het wordt Caterina's eerste zomer in Rome. Op haar nieuwe school, waar vooral kinderen van vooraanstaande Romeinen les krijgen, wordt ze geconfronteerd met een fenomeen dat ze in haar vorige woonplaats niet kende: groepjesvorming. Caterina's klas is verdeeld in links en rechts. Links, dat zijn de creatieve, intellectuele alternatievelingen. Rechts is de rijke elite. Geen gulden middenweg te bekennen, dus Caterina moet kiezen.

Ze sluit eerst vriendschap met Margherita, leider van links, en maakt kennis met een wereld vol boeken, hevige debatten en actiegroepen. Maar dan wordt ze ineens geclaimd door Daniela en haar vriendinnen, van rechts. Dat betekent winkelen per auto met chauffeur, dure feestjes en grote huizen. En dan nog die leuke Australische jongen van de overkant. Toch een gulden middenweg?

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Het Parool
Filmkrant

Caterina va in cittŠ
ItaliŽ, 2003, Italiaans gesproken
Speelduur: 116 minuten
Regisseur: Paolo Virzž
Acteurs: Alice Teghil, Margherita Buy, Sergio Castellitto, Claudio Amendola, Flavio Bucci

2 juli 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.